Smart casual pentru bărbați și femei: recomandări pentru sezonul toamnă-iarnă

Smart casual pentru bărbați și femei: recomandări pentru sezonul toamnă-iarnă

Să te îmbraci smart casual înseamnă că atât cravatele și costumele, cât și tricourile cu paiete rămân bine închise în șifonier. Și totuși, ce înseamnă smart casual în sezonul toamnă-iarnă și cum alcătuiești o astfel de ținută dacă ești femeie sau bărbat? Află în cele ce urmează mai multe.

Stilul smart casual – ce înseamnă și ce caracteristici are?

S-ar putea spune că ținutele smart casual, atât cele pentru bărbați, cât și cele de damă, s-au inventat pentru a condimenta cu un pic de distracție sobrietatea hainelor business. Așadar, când alcătuiești o ținută smart casual, e bine să ai în minte că trebuie să faci o combinație între stilul pretențios business și cel simplu, de stradă. Acest lucru nu înseamnă că poți să-ți iei un sacou elegant cu pantaloni scurți și teniși! Mai degrabă, e vorba de combinații care să ducă cu gândul tot la o ținută îngrijită, dar cu un strop de relaxare.

outfit smart casual feminin alcatuit din pulover esarfa si palarie

outfit smart casual feminin alcatuit din pulover esarfa si palarie

Dacă te angajezi la un loc de muncă unde se cere ținuta casual smart, e bine să te informezi exact despre ce înseamnă acest lucru, pentru că fiecare companie tinde să aibă regulile ei în această privință. Specialiștii spun că, atunci când nu ești sigur ce înseamnă acest stil, e indicat să te duci cu abordarea mai degrabă spre smart decât spre casual.

Outfit smart casual masculin alcatuit din Jeansi, Camasa Jeans si Palton negru

Outfit smart casual masculin alcatuit din Jeansi, Camasa Jeans si Palton negru

Pentru toamnă și iarnă, ținutele de acest tip se îndreaptă spre piese vestimentare mai groase, în ton cu vremea rece, însă care să păstreze o anumită eleganță. De exemplu, se pot purta cizme, dar nu de cauciuc și se pot purta ghete, dar nu model de mers pe munte. De asemenea, hainele de lână pot face parte cu succes dintr-o ținută smart casual de iarnă, însă ai grijă să nu fie extrem de voluminoase și bogate în ornamente. Pe cap se pot purta băști elegante sau pălării, iar la gât – eșarfe sau fulare care se asortează cu ținuta și care nu trebuie să conțină mai mult de 2-3 culori complementare.

Tinuta smart casual feminina pentru toamna iarna

Tinuta smart casual feminina pentru toamna iarna

Ținute smart casual pentru bărbați

Pentru bărbați, o ținută smart casual de toamnă-iarnă poate include fie o cămașă, fie o helancă într-o singură culoare, iar pe deasupra un sacou gros, o jachetă monocromă (gri, maro, albastru sau verde închis) sau un palton. Pentru partea inferioară a corpului, alege o pereche de jeanși negri ori albaștri sau pantaloni din țesătură de lână pentru zilele cu adevărat friguroase. În această ținută smart, se integrează o pereche de pantofi casual, deci nu neapărat unii eleganți, sau o pereche de ghete ori cizme scurte, care să fie acoperite de pantalon. Sub nicio formă nu purta pantalonii introduși în cizme! Completează-ți ținuta cu o geantă sau servietă sau, dacă ideea de geantă de umăr sau de mână nu e compatibilă cu tine, ia în calcul un rucsac din piele naturală.

Tinuta smart casual pentru barbati

Tinuta smart casual pentru barbati

Ținute smart casual pentru femei

În ceea ce privește ținuta smart casual pentru femei, etapa de toamnă-iarnă poate include o rochie monocromă tricotată fin, o eșarfă, o pereche de dresuri și pantofi ori cizme cu toc gros sau subțire, după preferințe. Pe deasupra se potrivește un trenci sau un palton până la genunchi. Dacă nu te dai în vânt după rochii, alege o fustă groasă sau o pereche de pantaloni din fibră de lână. În cazul în care ai un stil de a te îmbrăca mai aproape de cel masculin, alege un pulover subțire cu cămașă pe dedesubt, jeanși simpli, negri sau albaștri, fără modele, ținte sau paiete, și ghete închise la culoare cu toc gros. Include în ținuta casual smart și o geantă mică sau una voluminoasă, în care să-ți încapă un fular și o umbrelă, în caz că se schimbă vremea pe parcursul zilei. Sau, dacă ești adepta unui stil masculin, alege o geantă de umăr din piele naturală destinată bărbaților.

Tinuta smart casual pentru femei

Tinuta smart casual pentru femei

Dacă ești nevoit să te îmbraci în ținute smart casual pentru a te încadra în dress-code-ul de la serviciu sau dacă le porți din proprie inițiativă, inclusiv toamna sau iarna, sezonul rece nu trebuie să te sperie, indiferent că ești bărbat sau femeie: cu puțin exercițiu, oricine își poate alcătui outfit-uri potrivite stilului personal și anotimpului.

Sursă foto: shutterstock.com, pinterest.com

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.